Quiz

3806653_origThis quiz is to inspire and motivate all of us to learn, acquire relevant knowledge quickly, experience, understand and assimilate the acquired knowledge so as to start living life fully without any further delay!

1. Where can we find peace or bliss?

 A. On a lonely island

B. Within our own self beyond/underneath our Ego

C. Up in the mountains, valleys & lakes

D. In acquiring more worldly possessions

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. What is the key to unlocking our life’s full potential?

A. Good knowledge of Scriptures of Vedanta

B. A strong connection with God

C. Having a true Guru (teacher)

D. Being aware of our thoughts, desires or expectations, emotions and actions

E. Others (please specify) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3. Who or what creates all the problems for us?

A. The desires or expectations of our own Ego

B. Other persons; one of our parent, friend, associate or colleague, teacher, religious leader, politician etc.

C. Our own past karmas

D. God who is testing us

E. Others (please specify) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4. How should we manage our Ego?

A. We should strive to change it

B. We should try to control it

C. We should ignore it

D. We should accept it and as often as we can disable it by being in the present moment

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . .. .. . .

5. We can avoid having ups and downs in life if we:

A. Are devoted and pray regularly to God

B. Visit temples, churches, mosques or other holy places regularly

C. It is not possible to have no ups and downs in life. We just have to accept them and move on

D. Serve others by way of financial or other help

E. Others (please specify) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6. Are all humans the same?

A. Yes, underneath and beyond our Ego we are all the same

B. No, we are all different based on our family background, education, social and economic class

C. No, even the Hindu Caste system says that there are four classes of people; Priests, Warriors, Business people and people who serve

D. No, even members of the same family are not the same

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7. Does every situation (effect) have a single cause?

A. Yes, this cause can be something we or others have done in this lifetime or in our previous lifetime

B. Yes, there can be no effect without a cause

C. No, multiple causes, many unknown to us, have to occur before any situation (effect) develops. It is complicated to understand all the causes as they are much beyond the capacity of the human mind to understand

D. Action & reaction are equal and opposite so, every cause has its effect

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8. Do we have to follow the traditions and rituals of the family & society?

A. The choice has to be with each one of us. We have to become aware that we have been conditioned for these traditions & rituals and we should question then and not blindly follow them

B. Yes, we should follow, it makes the family happy and comfortable as well as it binds the family together

C. These are family traditions and it will convey a lot of disrespect to our elders if we do not follow them

D. If we do not follow religious traditions, a lot of evil may befall on our family

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

9. Is the love we are giving to any other person unconditional?

A. Yes, mother to the child and vice versa

B. Yes, when we are truly in the present moment

C. Yes, between good friends or lovers who are willing to do anything for each other at any time

D. No, as love is an emotion of our Ego, it is always self centered and conditional

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10. Where and how can we find our ultimate Teacher (Guru)?

A. The Guru will find us when we are ready, from the Ashrams, or Spiritual & Religious Organisations available all over the world

B. Amongst the numerous authors of Inspirational & Spiritual Books or the Book itself

C. From the recommendation of a parent or a friend

D. Within our own self

E. Others (please specify). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

A selection to the above quiz has been created by the compiler and can be found at the bottom of the previous post titled ‘Guru’

3 thoughts on “Quiz

  1. 1. B

    2. D

    3. A

    4. D

    5. C

    6. A

    7. A

    8. A

    9. B

    10. E He shall appear, to guide you, when you are ready for him; when you are centred within yourself and learnt to live in the present moment.

    • Hi! Yours is the first response on the Blog! What is important is not that your selections match the ones of the compilers, but you did some thinking and analysis! The compilers selections, you may have already found on the earlier post titled ‘Guru’! Do keep discovering your own self using Awareness as the key to understand our thinking, desires or expectations, emotions and actions!

  2. You share interesting things here. I think that your page
    can go viral easily, but you must give it initial boost and i know how to do it, just type in google
    for – wcnu traffic increase

Leave a Reply to Gul Malani Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s